ON THE ROOF DANSFESTIVAL

Bekijk het volledige programma hier!

 
WORKSHOPS

London calling! Een legende maakt de grote oversteek over de Noordzee! Cindy Claes is een bijzondere verhalenverteller: Via dans en theater brengt ze je hoofd aan het draaien en je voeten aan het bewegen. Eén van de grote Belgische choreografen. 'Nuff said!

www.cindyclaes.com

Ugo Dehaes is een Leuvens pronkstuk: Na zijn opleiding bij P.A.R.T.S. richtte hij zijn vzw Kwaad Bloed op waarmee hij tweejaarlijks knallers van voorstellingen maakt. Kwaad Bloed Ugo wordt in deze workshop bijgestaan en uitgedaagd door volbloed Brusselse Kalila Hermant, rasechte hiphopdanseres die zo gedreven is dat ze eigenlijk alle stijlen de baas kan. Onontbeerlijke workshop voor de fijnproevende danser.

Youtube

Cindy Claes
dancehall, 90's old school hiphop
Off The Wall
Ugo Dehaes & Kalila
contemporary meets hiphop
Mike Alvarez & Katja Pire
modern meets poppin' & lockin'

OFF THE WALL wil jonge urban en hedendaagse dansers verbinden in een gedeeld forum. Het project is een initiatief van fABULEUS, Kwaad Bloed en Straatrijk i.s.m. Zinnema, On the Roof, Pianofabriek

en verschillende Vlaams-Brabantse partners. Tijdens iedere workshop wordt er met ver-schillende choreografen gewerkt en we moeten eerlijk zijn: De OFF THE WALL choreografen voor het OTRDF zijn

absolute kanjers.

Vimeo

Poppin' & Lockin' gaat voluit in de mixer met moderne dans in de workshop van Mike Alvarez en Katja Pire. De illustere Mike leidt met trots zijn urban Bang Gang Dance Company terwijl de befaamde Katja danst in internationale producties en haar modern vocabulaire verspreidt via danslessen. Een intense, speelse en hoogst boeiende workshop!

Facebook

Als hoofd van de Obelixx Popping Factory maakt Marco aka Obelixx er zijn missie van de wereld te laten poppen! Hij tekende de krijtlijnen uit in zijn thuisland Portugal en verspreidde de dansbugs ondertussen over meer dan zes landen. Learn from the master en ontpop jezelf tot een echter popper tijdens deze verrijkende workshop.

Facebook

Obelixx
popping
Manuella Verzwyvel
modern freestyle

Een multitalent, die stralende Manuella uit Wilrijk. Een bijzonder veelzijdige danseres die iedere stijl eer aandoet en tegelijkertijd naar een eigenzinnig magisch niveau tilt. Een workshop modern freestyle met een echte Manuella twist.

Youtube

Hoewel ze afkomstig is uit Frankrijk, wordt Audrey Pascal stilaan een echte Belgische trots. Studio Arabesque in Antwerpen werd haar eerste Belgische thuis, maar ondertussen geeft ze zowat overal ter lande lessen en workshops. Haar bewegingstaal is doordrenkt van muzikaliteit en bijzondere moderne technieken - absolute OTRDF topper!

Youtube

Een stoer maar uitermate charmant duo Anissa, en Isis zijn jonge maar tegelijkertijd doorleefde dansers met een achtergrond in hiphop die de bevrijdende kracht van Freestyling hebben ontdekt en willen doorgeven aan andere dansers. Tast de grenzen van jouw comfortzone af met deze twee geweldige danseressen.

Jong, creatief dansgeweld dat jong en oud aan het freestylen krijgt - dat moet Roger Makadi zijn! Op het OTRDF focust hij op de jongste generatie en maakt hij er een groot feest van. De Brusselse Roger is een danser pur sang die door zijn speelse energie kinderen inspireert om even origineel te zijn als hijzelf.

Youtube

Ervaren danstherapeute Harlinde Keymolen neemt kinderen en hun ouders mee in haar dansante verbeelding. Op de live muziek van rasmuzikant en theatermaker Yves Bondue zullen ze op het OTRDF met een knipoog naar theater en expressie de vloer platdansen. Een whirlpool aan bewegingsmateriaal!

www.balcompagnie.be

Audrey Pascal
modern jazz choreography
Luis Marrafa
contemporary

Luis Marrafa is de tweede choreograaf op het OTRDF die de Portugese zon verlaten heeft om dans in België te komen ontwikkelen. En we mogen vereerd zijn! Luis is danser, choreograaf en filmmaker die zich o.a. laat inspireren door cultuurverschillen - Brussel is met andere woorden een ideale inspiratiebron. Inspireer en laat je inspireren.

www.marrafa.com

Anissa & Isis
freestyle lab
Katia Tya
latin cabaret
Roger Makadi
freestyle hiphop

workshop kids 7+

Kim Van Walleghem
bewegingsexpressie

workshop kleuters

Did anyone say 'sexy'? Met haar passie voor exotische dansstijlen en achtergrond in hiphop en ragga dancehall zet Katia iedere ruimte in brand. Latin Cabaret is stoer en verleidelijk tegelijkertijd, en wil dat nu net exact de omschrijving zijn van Katia zelf: Katia is vuur, Katia is zwoel, Katia ís dans!

www.katiatya.com

Op het ON THE ROOF Dansforum tovert Kim kleuters iedere week om tot expressieve dansers. Zelf klassiek opgeleid, pakt ze de workshop bewegingsexpressie allesbehalve klassiek aan: ze haalt de danser én artiest in ieder kind naar boven. Op het OTRDF neemt ze de allerkleinsten mee op dansavontuur - fantasie troef!

www.ontheroof.be

De Balcompagnie:
Harlinde met muzikant Yves
dansjacuzzi met live muziek

workshop kids 7+

 
PERFORMANCES

Geen wereldkampioenschap waar de Giants niet vertegenwoordigd zijn. De Giants uit Beersel zijn reuzegoed in hiphop, jazz én modern en hebben wellicht minder kosten aan de betaling van hun dansleerkachten dan aan de poetsvrouw die de prijzen in de trofeekasten moet afstoffen!

www.giantsdance.be

Ooit al eens 600 tutu'tjes tezamen gezien? Dan moet je in Beersel bij balletschool Pirouette zijn. Als dansambassadeur van Vlaanderen van 2014 hebben ze hun kunde in klassiek ballet bewezen. In 2015 zijn ze zo mogelijk nog beter, net als wijn worden pointes soepeler en beter met de jaren!

www.dancepirouette.be

In ON THE ROOFs hometown Meise dansen 200 leden iedere week de ziel uit hun lijf bij Excess. De visie 'dans als plezier' draagt Excess hoog in het vaandel, maar ook binnen en buiten de gemeente treden ze regelmatig

op. Streetdance van eigen bodem op het podium van het OTRDF!

www.dansschoolexcess.be

Radikal is een klepper van formaat! Samen met Major Lazer en Sean Paul veroverden ze de grootste podia in België en ver daarbuiten! 

Naast Werchter, het Sportpaleis en Reggae Geel zal nu ook in de schouwburg van Zinnema een ragga-explosie plaatsvinden. Want één ding is zeker: niemand kan stilzitten tijdens de performance van The Radikal Crew!

Facebook

S. Fusion is nog maar net opgericht als onderdeel van de dansschool Jazzmijn. Deze 8 ragga danseressen zetten als geen ander het podium in vuur en vlam!

Deze productiegroep van Danscentrum Aike Raes is een neo-klassiek ensemble onder artistieke leiding van Goedele De Raeymaeker. Vorig jaar deden deze betoverende ballerina het publiek wegsmelten op het OTRDF dus we kunnen niet wachten om hen opnieuw aan het werk te zien!

www.danscentrum.be

Er vliegen dansgroepen uit het buiten-

land over naar het OTRDF! Zo voert de hedendaagse dansstudio Teuta uit Kroatië hun choreografie ‘behind the glass’ op in de schouwburg van Zinnema! Een aangrijpend stuk onder artistieke leiding van

Nikolina Mekovec.

Heel wat dansambassadeurs zullen hun dansstijl vertegenwoordigen op het Dansfestival. Dat geldt ook voor J+ Dance Crew uit Brugge die zich een jaar lang ‘ambassadeur voor urban dance in Vlaanderen’ mogen noemen!

Facebook

Deze jonge ballerina's in hun prachtige kostuums palmen het publiek al bij de eerste chassé helemaal in! Van deze balletschool uit Destelbergen gaan we nog veel horen!

www.balletschool-destelbergen.be

Al ooit gehoord van Hip Hop Fusion Theatre? We gaan het niet verklappen, dus ontdek het zelf met het prachtige stuk 'Women in progress' van LDC.

Ballets Confidentiels is het ietwat atypische dansproject van Johanne Saunier en Ine Claes. Ze komen opdagen op de meest on-verwachte, nooit gedachte momenten

en plaatsen. Zo wordt alles een

podium en iedereen een publiek...

Facebook

Giants Dansschool
jazz

 

ShaMoDo It
funky jazz

 

Pirouette
modern jazz
UC Crew/T.A.C.
hip hop
Excess
kids

 

Neoluna
hedendaagse dans
The Radikal Crew
ragga meets
dancehall
Impuls
Company
hedendaagse dans

Zowat heel Dendermonde moet leeg zijn als ShaMoDo It een optreden geeft: De ene helft zit in de zaal en de andere helft staat op het podium! Ze treden vaak, met veel en op coole plaatsen op, vorig jaar nog op het Sportgala. Met 38 dansers op het podium van OTRDF kan je niet anders dan van je sokken geblazen worden.

www.shamodo-it.be

De Gentse UC crew wilde een naamsaanpas-sing en zette dan maar letterlijk 'aanpassing' in hun nieuwe naam: T.A.C. oftwel The Adjustment Crew is klaar om jullie te laten zien dat hun naam dan wel veranderd mag zijn, hun passie voor dans niet. Op het OTRDF brengen ze een optreden getiteld 'The Adjustment House'. Laat je net als ons verrassen!

Facebook

Een nieuwe maan (of 'neo luna') is niet alleen een mooi fenomeen, het is ook op haar ge-heel eigen ritme tot stand gekomen. Dans-school Neoluna uit Strombeek vindt zich na 13 jaar nog altijd opnieuw uit: ondertussen bieden ze meer dan vier stijlen voor zowat

alle leeftijden aan om hun dansers te blijven uitdagen. Op het OTRDF dagen ze hun

beste dansers uit voor een knallend

modern optreden.

www.neoluna.be

Natascha Pire is een veelgevraagde artieste voor culturele projecten in binnen- en buitenland. Ze heeft al meer dan 15 jaar de artistieke leiding over Impuls Company. Zij treden speciaal voor het OTRDF nogmaals op met hun voorstelling Little Dram(m)a. Hedendaagse dans op haar hoogtepunt!

www.dansatelierimpuls.be

S. Fusion
ragga
Compagnie Aira
hedendaagse dans

Het moderne dansgezelschap Compagnie Aira staat onder artistieke leiding van Aike Raes. Een naam die iedereen in de danswereld bekend klinkt! De mix van moderne, hedendaagse dans en jazzdans zorgen voor een totaalervaring die geen enkel publiek onberoerd laat!

www.danscentrum.be

Aira Ensemble
klassiek ballet
Parents
in Trouble
hip hop

Wie geregeld hiphop-wedstrijden bijwoont, heeft sowieso the crew van Parents in Trouble al aan het werk gezien! Deze bende uit Maasmechelen wist het met hun enthousiasme en passie voor dans al ver te schoppen!

www.parentsintrouble.com

Studio Contemporary Dance TEUTA
hedendaagse dans
Žigan Krajnčan and Gašper Kunšek
hedendaagse dans

De namen van dit duo verraden dat ze van ver komen voor het OTRDF. Uit Slovenië meer bepaald! Amper 18 en 20 jaar jong, maar klaar om de hedendaase danswereld te veroveren.

J+ Dance Crew
hiphop
On The Roof Dansforum
hedendaagse dans

Geen OTRDF zonder optreden van het ON THE ROOF Dansforum uiteraard! De b-boys van het dansforum uit Meise zullen in de battles te zien zijn en de jonge, hedendaagse dansers op de planken in de schouwburg.

www.ontheroof.be

An Vandenbroeck
klassiek ballet
Urban Dance Floor
hip hop

We zijn nóg aan het nagenieten van de performance van Urban Dance Floor tijdens de vorige editie van het OTRDF. We konden dus niet anders dan deze hiphop-groep uit Geel terug te vragen om ons omver te blazen!

www.urbandancefloor.be

LDC
hip hop
fusion theater
Insane
hip hop

Geen dansfestival in Brussel zonder de immer populaire dansers van Insane! Hun combinatie van Hip Hop en humor werkt zo aanstekelijk dat er voor de rest van de dag een lach op je gezicht plakt.

Facebook

Ballets
Confidentiels
hedendaagse dans
BATTLES
 
Kimbo
judge
Rookie Roc
judge
Filco
judge
WhyFly
DJ

Net zoals vorig jaar jureert Kim Loopmans AKA Privateer Kimbo onze B-boy battles. Deze energierijke bom op de dansvloer vertegenwoordigde zijn crew Local Legendz al over heel Europa en is een eervol jurylid. Wij zijn alvast benieuwd wie Kimbo tijdens OTRDF 2015 naar de overwinning zal jureren! Bekijk zijn werk op Youtube.

Brussels finest! Al 20 jaar is deze Brusselaar een hiphop activist en promotor van de hiphop cultuur in Brussel en België. Samen met de legen-darische crew Dynamics en de crew Hoochen representeerde hij België ver buiten onze landsgrenzen. Zo werd Rookie Roc's crew maar liefst vijf keer gekroond tot beste crew van de Benelux. Rookie Roc heeft dus de kennis, de skills en de ervaring en is daarom een onmisbare judge. Wil je hem aan het werk ziet? Kijk dan op Youtube.

Als lid van Liege City Breaker organiseert Filco één van de beste en grootste battles in België: The LCB Choose Your Destiny. Filco nodigt jaarlijks de beste B-boys van de wereld uit op zijn evenement en organi-seert zelfs voorrondes in Zuid-Korea. Bovendien is hij zelf ook en gerespecteerd B-boy en trainer. Filco vervolledigt de topjury op het OTRDF! Meer weten? Dan kan je terecht op Facebook!

Deze jonge Antwerpenaar ademt hiphop! Verwacht je aan energierijke pompende beats die je nog nooit gehoord hebt, WhyFly maakt namelijk een groot deel van zijn muziek zelf. Ook als danser kan WhyFly aardig uit de voeten, daardoor voelt hij als DJ perfect aan wanneer hij welke beat moet droppen. Zijn te gekke beats liet hij al onder meer vallen op Unbreakable, LCB International en Raw Circles International. Op Facebook vind je nog meer info over DJ Whyfly.

RANDANIMATIE
 

OTRDF is ook een kinderpara-dijs! Er zijn niet alleen work-shops (Roger Makadi, Kim Van Walleghem en De Balcom-pagnie), voorstellingen en heuse kids battles, kinderen kunnen ook hun sprongkracht testen op de trampoline, hun lenigheid showen tijdens een spelletje mega twister, het hinkelpad verkennen, de foto opdrachten tot een goed einde brengen, gezellig een mooie dansfilm bekijken en veel meer. Én degene met de beste moves, maakt kans op een cool gadget!

Inscen'isodes

De jonge wolven van de Brusselse crew Insane maken in samenwerking met Zinnema iedere maand filmpje waarin ze een dansuitdaging aangaan. Kom de resultaten bewonderen op het OTRDF!

Pepe Was Hier

De gezellige foodcaravan Pepe Was Hier zorgt voor hartig krachtvoer en zoete zonden!

Het On The Roof Dansfestival wordt mede mogelijk gemaakt door

© ON THE ROOF vzw